Za reklame na beogradskim izborima SNS potrošio više od 100 miliona dinara, ostali mnogo manje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Bilbord u centru Beograda; foto: CINS
Podelite vest

Najveće troškove na beogradskim lokalnim izborima prijavila je lista Srpske napredne stranke, koja je pored 26 miliona budžetskih dotacija za izbore za ovu kampanju iskoristila i preko 90 miliona dinara prenetih sa stalnog računa stranke, saopštila je Transparentnost Srbija (TS).

Najveće rashode predstavljaju “zakupljeni termini” koji su emitovani na TV Pink (48 miliona dinara) i Superstar TV (4,1 milion), pri čemu ostaje nejasno kako su ovi troškovi nastali, budući da medijska pravila već duže vreme ne prepoznaju mogućnost plaćene promocije koja bi trajala duže od 12 minuta u okviru jednog punog sata.

Pored troškova oglašavanja na ovim medijima, SNS je prikazala i isplatu 18,5 miliona dinara marketinškoj agenciji za “emitovanje oglasnog materijala na TV stanicama”, bez preciziranja o kojim televizijama je reč.

U izveštaju liste “Srbija protiv nasilja” prikazani su troškovi od 23,3 miliona dinara, od kojih 99 odsto potiče iz budžeta Grada Beograda.

Lista SPS je pored budžeta koristila i skoro dva miliona sredstava sa stalnog stranačkog računa, a ukupno prijavljeni trošak je 6,7 miliona dinara.

Koalicija NADA je u kampanju uložila i 4,2 miliona dinara sa stalnog stranačkog računa, a ukupno prijavljeni troškovi su blizu 10 miliona dinara, od čega se najveći deo odnosi na bilborde.

Sudeći po informacijama koje su objavljene na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, o finansiranju beogradske kampanje izveštaj još nije podnela grupa građana “MI – Glas iz naroda – Aleksandar Jerković”, kojoj je za finansiranje izborne kampanje iz budžeta Grada za finansiranje kampanje pripalo više od pet miliona dinara.

Nedostaju i izveštaji za četiri liste koje nisu prešle cenzus, niti su ostvarile pravo na budžetsko finansiranje – “Da se vojska na Kosovo vrati – Miša Vacić”, Stranka pravde i pomirenja, grupa građana “Ćale ovo je za tebe” i “Čedomir Jovanović – mora drugačije”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x