Ziđin Koper: Radnici podizvođačke firme u Majdanpeku nisu ubili psa, već zeca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

 Kompanija “Ziđin Koper” saopštila je da kineski radnici zaposleni u njenom rudniku u Majdanpeku nisu ubili i pojeli psa, kako se pisalo na društvenim mrežama, već da je u pitanju bio zec.

Kompanija je u saopštenju navela da je o tom događaju saznala preko društvenih mreža i dodala da u tome nije učestvovao niko od njenih zaposlenih, već podizvođačka firma.

“Obaveštavamo vas da smo odmah nakon prvih informacija o događaju zahtevali od podizvođačke kompanije, da preduzme sve potrebne radnje i da sprovede internu istragu, nakon čega je utvrđeno da je u pitanju zec, a ne pas”, navodi se u saopštenju.

Ta kompanija je dodala da poštuje sve običaje, kulturno nasleđe i zakone u Srbiji i dodala da je od podizvođača zatražila da se poštuju svi lokalni zakoni, kao i da ceo slučaj prijavi nadležnim udruženjima i relevantnim ustanovama.

“Naša je dužnost da kao odgovorna kompanija prihvatimo sve norme, običaje, primenjujemo ih i poštujemo, a to je samim tim apsolutno i obaveza svakog našeg zaposlenog”, dodaje se u saopštenju.

Na društvenim mrežama nedavno se pojavila objava u kojoj je navedeno da su kineski radnici, zaposleni u rudniku bakra “Ziđin Koper” u Majdanpeku, ubili psa, odrali ga, ispekli i pojeli.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x