Zimski uspon na Rtanj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U subotu 09. 01. 2021. PSK Mosor organizuje odlazak na tradicionalni uspon na Rtanj. Plan je da uspon na vrh Šiljak 1561 mnv. izvršimo iz dva pravca:

1. Sa zapadne strane iz sela Lukovo, stazom koja je poznata kao ”Super sever”. Dužina staze oko 12 km. sa visinskom razlika u penjanju oko 1400 metara. Silazak je južnom stranom do naselja Rtanj. Izuzetno zahtevna staza u ovim vremenskim uslovima. Vodič uspona Slaviša Ivanović

2. Sa južne strane iz naselja Rtanj. Dužina staze je 13 km sa visinskom razlikom od 956 mnv. Srednje zahtevna staza 4/10. Vodič uspona Vladislav Cenić
Kotizacija 850.00 dinara.

Polazak je u 05.30 sa parkinga kod Doma rukometa

Nakon prijave organizatorima krećemo na uspone. Moguć je zajednički izlazak na vrh obe grupe. Fotografisanje i zadržavanje na vrhu zavisi od vremenskih uslova. Po silasku kraći odmor i povratak.
Obavezna oprema je zimska visokogorska (Planinarske zimske čizme, štapovi, zimska jakna, rukavice, kapa, zaštitne naočare, slojevita garderoba kao i suva za presvlačenje, kabanica, kamašne…)
Hrana iz ranca
Očekuje se hladno vreme sa mogućim padavinama !!!
Svi učesnici su dužni da se pridržavaju Preporuka za primenu higijensko-epidemioloških mera tokom održavanja sportskih takmičenja/manifestacija na otvorenom u periodu pandemije korona virusa !!!
Organizator PSK Mosor – Slaviša Ivanović 063 1023016

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x