AgroJug: Prof. dr Nebojša Milosavljević: Tradicionalni mlečni proizvodi su veoma interesantni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Mleko i mlečni proizvodi spadaju u najkvarljivije proizvode, a kvare se zbog svog veoma povoljnog nutritivnog svojstva za ljudsku populaciju i mikroorganizme.

Posebno interesantni su tradicionalni mlečni proizvodi o kojima smo razgovarali sa dr Nebojšom Milosavljevićem profesorom mikrobiologije hrane i poznavanja tehnologije mleka sa Odseka za poljoprivredno prehrambene studije u Prokuplju.

Kada govorimo o tradicionalnim mlečnim proizvodima najviše su istraženi oni koji se nalaze na području Pirota poput pirotskog kačkavalja.

Ono što nedostaje tradicionalnim proizvodima u Srbiji jeste bolja ambalaža, lepše pakovanje i marketing. Sve ovo čini jednu celinu koja bi mogla da utiče i na bolju prodaju i na bolju cenu. Na žalost cena nije adekvatna za dobar kvalitet tradicionalnih proizvoda u Srbiji i neretko je dosta niža u odnosu na proizvode iz drugih zemalja. Dr Milosavljević je upoređujući domaći ovčiji kačkavalj i onaj u Italiji istakao da je ovaj proizveden kod nas za klasu bolji i ukusniji.

AgroJug je emisija o poljoprivredi dnevnog karaktera, i u njoj su prikazana najbitnija dešavanja vezana za poljoprivredu.

Sva bitna dešavanja vezana za poljoprivredu u Srbiji i regionu.

Iskustva poljoprivrednika iz raznih delova Srbije, vezanih za stočarstvo, ratarstvo, pčelarstvo, voćarstvo, cvećarstvo, vinogradarstvo, povrtartstvo…

Učesnici smo gotovo svih manifestacija i događaja koji su u vezi sa poljoprivredom.

AgroJug prati bitne teme:

  • Poljoprivreda 2021 godine u Srbiji
  • Žene na selu
  • Voćarstvo u Srbiji
  • Pčelarstvo 2021 godine u Srbiji

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x