Blic: Još nisu podignute optužnice za masovna ubistva u beogradskoj školi i okolini Mladenovca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Viša javna tužilaštva u Beogradu i Smederevu ne mogu da okončaju istrage u vezi dva masovna ubistva koja su se dogodila 3. i 4. maja, u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, i u okolini Mladenovca, u kojima je stradalo 20 osoba, jer i dalje čekaju veštačenje o povredama ubijenih koje radi Institut za sudsku medicinu.

Kako piše današnji Blic, ova tužilaštva ne mogu još da donesu odluke o podizanju optužnica protiv osumnjičenog Vladimira K, oca dečaka koji je u školi izvršio masovno ubistvo, a sumnjiči se da je držao neobezbeđeno oružje, kao ni protiv Uroša Blažića koji je izvršio drugo masovno ubistvo, u selima Dubona i Malo Orašje.

Za podizanje optužnica čeka se veštačenje Instituta za sudsku medicinu, koje bi trebalo da otkrije koje su povrede bile kobne, kao i iz kog oružja su žrtve ubijene. Iz instituta su za Blic naveli da su “veštačenja u toku”.

“U pitanju su izuzetno složena veštačenja zbog velikog broja usmrćenih, odnosno povređenih, i obimne dokumentacije koju je potrebno analizirati. Sve navedeno nesumnjivo povećava vreme potrebno za izradu analiza sa čime su postupajuća javna tužilaštva u Beogradu i Smederevu upoznata”, rečeno je iz Instituta za sudsku medicinu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x