Momirović najavio kazne za odgovorne za kvar voza i višesatna čekanja na liniji Beograd – Bar

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: srbvoz.rs
Podelite vest

 Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović najavio je danas oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd – Bar i višečasovno čekanje putnika sa decom na visokim temperaturama.

Prema njegovim rečima, nema opravdanja za greške i ministarstvo, koje čini sve da zaustavi vandalizam i ugrožavanje bezbednosti na prugama, mora i da zaustavi i nemar nadležnih za normalno funkcionisanje voza na liniji Beograd – Bar, saopštilo je ministarstvo.

“Zaustavili smo kamenovanje vozova, zaustavićemo i ovakav nemar. Pristup poslu mora da se promeni i ovakve stvari ne smeju da se ponavljaju”, rekao je Momirović.

On je kazao da su uvedene po dve lokomotive za svaki voz na liniji Beograd – Bar.

“Putnicima će na raspolaganju biti rezerva pijaće vode, kao i slatkiši ‘Plazma’. Idemo i ka potpisivanju ugovora sa crnogorskom stranom da njihove lokomotive mogu da priskoče u pomoć na teritoriji Srbiji i da naše mogu u slučaju potrebe da ide u Crnu Goru”, naveo je Momirović.

Kako je istakao, svim putnicima koju su kasnili u vozu ka Baru u ponedeljak biće vraćeno 50 odsto cene karte, a nemile situacije se više neće ponavljati.

“Ne ide ruku pod ruku vozom do Novog Sada za pola sata i vozom do Bara sa deset sati zakašnjenja. Zna se šta je Srbija i šta Srbija postaje. Nisu svuda pruge rekonstruisane. Na ovoj deonici nisu više od 50 godina, ali ovakve stvari ne smeju više da se dešavaju”, istakao je ministar.

Momirović je kazao da je rekonstrukcija pruge Beograd Bar u fazi ubrzanog planiranja.

Kako je precizirao, u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju deonice barske pruge Valjevo – Vrbnica – državna granica sa Crnom Gorom, koja je duga 210 kilometara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x