Od danas direktni letovi Er Srbije između Beograda i kineskog Tjenđina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija (BETAPHOTO/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION)
Podelite vest

Avio-kompanija Er Srbija od danas uspostavlja direktne letove između Beograda i Tjenđina, četvrtog najvećeg grada u Kini.

Na taj način, Er Srbija ponovo uspostavlja direktne letove do Kine posle 22 godine, odnosno od oktobra 2000. godine, kada je tadašnji JAT poslednji put leteo za Peking.

Najavljeno je da će svečanosti povodom ispraćaja prvog aviona za Kinu prisustvovati i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Kako je ranije saopštila Er Srbije, zbog trenutnih ograničenja usled pandemije korona virusa, letovi između dva grada obavljaće se jednom nedeljno i to od Beograda do Tjenđina petkom, dok će se povratni letovi obavljati nedeljom.

Od Tjenđina do Pekinga postoji pruga duga 117 kilometara kojom saobraćaju brzi vozovi i kojom se između dva grada stiže za oko 30 minuta.

Istaknuto je da će Er Srbija biti jedina evropska avio-kompanija koja leti iz Tjenđina i jedna od samo nekoliko evropskih kompanija koje u ovom trenutku imaju direktne letove do Kine.

Prosečno trajanje leta biće 10 časova od Beograda do Tjenđina i 12 časova od Tjenđina do Beograda.

Tjenđin je grad na severoistoku Kine sa više od 14 miliona stanovnika na obali Bohajskog mora, koje je ogranak Žutog mora i glavna je luka preko koje se snabdeva kineska prestonica Peking, ali i najznačajnija luka na severu Kine.


Tjenđin je lociran duž zapadne obale Bohajskog zaliva, naspram provincija Šandung i Ljaoning preko vode, graniči se sa Pekingom 120 km (75 mi) na severozapadu, i izuzev istoka, okružen je sa svih strana Hebejom. Sa latitudom u opsegu od 38° 34′ do 40° 15′ N, i longitudom u opsegu od 116° 43′ do 118° 04′ E, ukupna površina je 11.860,63 km². Grad ima 153 km dugu obalu i 1.137,48 km dugu kopnenu granicu. On leži na severnom kraju Velikog kineskog kanala, koji ga povezuje Žutom rekom i Jangcekjangom. Opština je uglavnom ravna i močvarna u blizini obale, a brdovita na krajnjem severu, gde Jan planine ulaze u severni Tjenđin.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x