Okrivljeni za ubistvo starca u Zaplanju pravdao se pijanstvom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Pred Višim sudom u Nišu juče je nastavljeno suđenje Miljanu Jovanoviću (23) iz Donjeg Dušnika kod Gadžinog Hana za ubistvo komšije Save Krstića (93). Jovanović se na suđenju branio pijanstvom i izjavio da bi Sava bio živ da nije toga dana bio pijan.

On je priznao da je nesrećnog čoveka tukao, ali je negirao da ga je ugušio. Prema Jovanovićevim rečima, pre nego što je otišao do kuće u kojoj je Krstić živeo, bio je u kafani gde je popio sedam piva, a potom je bio u dragstoru gde je popio još tri piva.

„Kod Save sam zatekao njegovog prijatelja Bobana Cvetanovića. Boban je prvi počeo da me vređa, nazivao me je lopovom i rekao mi da sam najgore dete u selu. Kazao sam mu da zaćuti zapretivši mu batinama, pa je on otišao. Popio sam sa Savom jednu rakiju i krenuo kući, a on je pošao za mnom da me isprati. Pitao sam ga da li bi mogao da mi šalje novac i cigarete u zatvor, s obzirom na to da sam morao na odsluženje kazne zbog krađe njegovog alata. On mi je na to odgovorio da sam lopov i opsovao mi majku i babu a zatim me i udario“, opisao je Jovanović trenutke koji su prethodili ubistvu.

On je kazao da je Krstića više puta udario i na kraju ga stavio na krevet.

„Prvo sam ga istukao dok me je ispraćao, na izlazu iz kuće, to mu je bilo zato što mi je psovao majku milosnu. Zatim sam ga uneo u sobu, pa sam ga udario još dva puta, to mu je bilo zato što mi je vređao i babu. Bio je sav krvav, stavio sam ga na krevet, a njegovu odeću odneo kući u bacio. Nisam ga gušio, moguće je da se ugušio u sopstvenoj krvi“, izjavo je Jovanović.

Kako je kazao, posle toga je bio potresen zbog čega je popio još tri piva i šest bromazepama, ali nije zaspao.

„Otišao sam još jednom do njegove kuće, ne znam da li je tada disao. Da nisam bio pijan, ništa se od toga ne bi desilo, i ranije sam imao običaj da se kad dosta popijem, potučem”, rekao je Jovanović.

Saslušana je i veštak sudske medicine Lidija Kostić Banović koja je oborila Jovanovićevu odbranu. Ona je odbacila mogućnost da se starac ugušio usled krvarenja izazvanog povredom nosne hrskavice, objasnivši da je žrtva mogla da diše kroz usta. Takođe je rekla da pregledom pluća nisu pronađeni tragove koji bi ukazali da se Krstić ugušio udisanjem krvi.

Suđenje će biti nastavljeno 23. februara saslušanjem veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu gde je obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x