PKS: Više od 300 B2B sastanaka održano na sajmu ‘Agro Belgrade 2024’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: agrobelgrade.com
Podelite vest

Više od 90 domaćih i regionalnih firmi i proizvođača bilo je u prilici da se, tokom nedavno završenog sajma “Agro Belgrade” direktno sastane sa 20 kupaca iz Srbije, regiona, ali i Velike Britanije, Kanade, Poljske, Rumunije i Indije, objavila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Sastanci su organizovani u saradnji projekta “Velika mala privreda”, koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCA Evropske mreže preduzetništva i uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva poljoprivrede i Grada Beograda.

Prema rečima menadžera za razvoj tržišta projekta Velika mala privreda Bojana Jankovića, održano je više od 300 sastanaka.

“Imamo jako ozbiljne srpske kompanije, dosta izvozimo i vrednosno i količinski voće i povrće u svet i region. Ovaj put smo pružili priliku i manjim kompanijama, pomogli smo im prilikom korišćenja B2B platforme da zakažu sastanke”, kazao je on.

Kako je navedeno, kupci i dobavljači očekuju uspostavljanje konkretne saradnje sa partnerima sa kojima su održali sastanke.

“Ovakvi događaji predstavljaju odličnu priliku da se domaće firme na brz i jednostavan način povežu sa potencijalnim partnerima, a zahvaljujući onlajn platformi preko koje se registruju mogu da pretraže spisak učesnika, pronađu sagovornike u skladu sa svojim interesima i unapred zakažu sastanke”, rekla je viši savetnik u Centru za EU integracije PKS Katarina Momčilović Matić.

Ona je navela da je ovakav vid zakazivanja sastanaka uobičajen za Evropsku mrežu preduzetništva, a sa predstavnicima iz USAID-a učesnicima je pružena podrška kako bi prilikom registracije što preciznije predstavili svoje preduzeće, proizvodni program i usluge koje pružaju.

“Bitno je istaći da profil koji učesnici naprave na platformi zapravo predstavlja onlajn vizit kartu firme, a činjenica da smo imali preko 300 održanih sastanaka govori u prilog tome da su učesnici ovogodišnjeg ‘Agro Belgrade’ sajma jasno definisali svoju ponudu i tražnju i samim tim dobili više zahteva za sastanke i bolju priliku za poslovno povezivanje”, rekla je Momčilović Matić.

Peti međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “Agro Belgrade 2024” održan je na Beogradskom sajmu od 25. do 27. januara i okupio je više od 500 izlagača iz Srbije i regiona.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x