NOVO: Odloženo suđenje za paljenje kuće novinara Jovanovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/RonaldPlett
Podelite vest

Početak sudjenja nekadašnjem predsedniku opštine Grocka i funkcioneru Srpske napredne stranke Dragoljubu Simonoviću i drugima, optuženima za paljenje kuće novinara portala “Žig info” Milana Jovanovića, odložen je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Početak sudjenja odložen je, kako Nova saznaje, jer je jedan od advokata odbrane pozitivan na korona virus.

Apelacioni sud je, razmatrajući žalbe, ukinuo presudu okrivljenom Simonoviću navodeći, izmedju ostalog, da se razlikuju izreka javno objavljene presude i pismenog otpravka te presude i slučaj vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Sudiće se pred novim sudijom – Lukom Pantelićem, jer je sudija Slavko Žugić, koji je postupao u tom postupku, otišao u penziju.

Napad na Jovanovića se desio noću 12. decembra 2018, a novo sudjenje je trebalo da počne godinu dana od izricanja ukinute presude.

—————————-

U optužnici je navedeno da je koktel “Molotov” bačen na kuću Jovanovića, izazvavši veliki požar, kako bi zaplašen prestao da objavljuje tekstove u kojima je pisao da se Simonović služi velikim malverzacijama.

Tužilac Predrag Milovanović koji je podigao optužnicu i postupao na sudjenju, je, nakon njegovog završetka, odlukom Državnog veća tužilaca (DVT), na čijem je čelu Zagorka Dolovac, “oslobodjen” daljeg postupanja u tom predmetu, uprkos njegovoj želji da nastavi do pravosnažnosti presude.

Učinjeno je to uz obrazloženje da je izabran u najviše tužilačko telo, ali je nedavno, novom odlukom DVT, vraćen u ovaj slučaj. To je učinjeno posle negodovanja u javnosti i zalaganja Radne grupe za bezbednost novinara da Milovanović nastavi postupanje u ovom slučaju.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x