Poznati finalisti Evrosonga 2023 u Liverpulu, Luk Blek u finalu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen Eurosong 23
Podelite vest

U subotu, 13. maja, u veliko finale idu Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugalija, Švedska, Srbija i Norveška, Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija, Slovenija i “velika petorka” Španija, Francuska, Velika Britanija, Nemačka i Italija kojoj će se ove godine u finalu pridružiti i Ukrajina.

Prolazak u finale, koje će biti 13. maja,  obezbedilo je sinoć 10 od 16 zemalja, koliko ih je nastupilo.

Poslednjih 10 finalista su Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija i Slovenija.

Srbija je već obezbedila mesto u finalu jer je Luk Blek sa pesmom “Samo mi se spava” nastupio u prvom polufinalu, 9. maja, u kome su se nadmetali predstavnici 15 zemalja.

Osim Srbije mesto u finalu, posle prve polufinalne večeri, izborili su još Moldavija, Hrvatska, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska i Norveška.

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik Eurosonga bila je Ukrajina, ali se zbog rata u ovoj zemlji koji je 24. februara ušao u drugu godinu, takmičenje održava u Liverpulu.

Obe polufinalne večeri prenosila je, po tradiciji RTS, ali na trećem kanalu, bez velike pompe zbog prošlonedeljnih zločina u Beogradu i Mladenovcu u kojima je stradali sedamaestoro dece i mladih, a zbog čega je u Srbiji bila proglašena trodnevna žalost.

Veliko finale Evrovizije će se održati u subotu, 13. maja sa početkom u 21 čas, a prenosiće RTS 1.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x