Produktna berza: Pšenica skuplja 1,5 odsto, kilogram do 42 dinara bez PDV-a

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Arhivski snimak Foto: O.S.R.
Podelite vest

Pšenica je ove nedelje na Produktnoj berzi u Novom Sadu skuplja 1,54 odsto u odnosu na prethodnu nedelju, kilogram je koštao od 40,20 do 42 dinara, bez poreza na dodatu vrednost (PDV), saopštila je danas ta berza.

“Ponuda pšenice na samom početku ove nedelje bila je slaba i na višim cenovnim nivoima nego što su kupci bili spremni da plate. Vest da je Indija zabranila izvoz pšenice, usled smanjenja proizvodnje, izvazvane sušom, podigla je karajem nedelje interesovanje kupaca i na domaćem tržištu, što je dovelo do poskupljenja, pa su ugovori sklopljeni po cenama od 40,20 do 42 dinara po kilogramu, bez PDV-a”, navedeno je u saopštenju.

Cena kukuruza je prvog dana ove nedelje bila u silaznom trendu jer je ponuda te žitarice bila velika, pa je cena u odnosu na prethodnu nedelju bila niža 1,56 odsto. Ugovori na paritetu FCA (isporuka robe na naznačenom mestu) su zaključivani po ceni od 33,50 do 33 dinara po kilogramu, bez PDV-a, a sa isporukom u luke po 33,60, bez PDV-a.

Kupoprodajni ugovori za soju su zaključeni po jedinstvenoj ceni od 79 dinara, bez PDV-a i ta cena je niža od prošlonedeljne 1,45 odsto.

Ponude za uljanu repicu kretale su se u cenovnom rasponu od 820 do 835 evra po toni, dok je tražnja bila na nižem cenovnom nivou, od 770 do 790 evra po toni.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x