Veštaci ustanovili da Goran Džonić nije psihički oboleo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Psihijatrijsko veštačenje koje je sprovedeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pokazalo je da kod Gorana Džonića iz aleksinačkog sela Moravca ne postoji duševno oboljenje niti privremeni duševni poremećaj, koji je uticao na njegovu sposobnost da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela. Džonić se tereti da je ubio Aleksinčane Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju.

Nalaz veštaka u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu biće ključan prilikom izricanja kazne i znači da Džonić može da dobije doživotnu robiju. U sklopu istrage ubistva očekuju se i nalazi neuropsihijatrijskog veštačenja Gorana Džonića koje je obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.
Ukoliko se utvrdi da je u vreme izvršenja zločina bio uračunljiv preti mu najteža kazna, a u suprotnom biće upućen na psihijatrijsko lečenje.
Osumnjičeni je tokom istrage pokušao da isimulira ludilo, menjao je naglo raspoloženja i smejao se dok je pričao o ubistvu, ali su psihijatri prozreli njegove namere i utvrdili da nije psihički oboleo.
Veštačenjem koje je naložilo Više javno tužilaštvo u Nišu pokazalo je da on nije imao telefonsku komunikaciju sa braćom Aleksandrom i Kostadinom Miloševićem koje je označio kao nalogodavce ali i neposredne izvršioce ubistva Đokića.
Porodica Đokić pronađena je mrtva 2. oktobra u ataru sela Moravac a za njihovu smrt osim Gorana Džonića osumnjičeni su i njegovi sinovi Milan i Stefan te braća Milošević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x