Vladimir Kovačević: Potrebna strategija države da bi srpski privrednici dobro poslovali u Indokini

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik stranke - Da se struka pita Vladimir Kovačević, Foto: BetaPhoto/Pres-sluzba NS - D2SP
Podelite vest

Razgovori sa zemljama jugoistočne Azije i potpisivanje sporazuma, koji je u ime Srbije prihvatio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, mogu ostati “mrtvo slovo na papiru” zbog neozbiljnosti države Srbije i njenog rukovodstva, izjavio je danas predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević.

Kovačević, koji se trenutno nalazi u Vijetnamu i Kambodži, naglašava da Srbija “amaterski ulazi na ogromno tržište Indokine i umesto plana i strategije, nije sposobna ni da uspostavi mrežu diplomatskih predstavništava i da zaduži ljude koji bi u naše ime komunicirali sa državama domaćinima”.

“Postoji ogromno neiskorišćeno tržište i samo jedan ambasador na pola milijarde ljudi u ovom značajnom delu sveta. Ako to uporedimo sa time da imamo ogromno diplomatsko osoblje na 450 miliona stanovnika Evropske unije, a pokušavamo da osvajamo i druga tržišta, meni to izgleda diletantski”, kazao je Kovečević, navedeno je u saopštenju.

Prema njegovim rečima, poslednji je trenutak da vlast u Srbiji razume da je moguće poslovati u celom svetu i da zemlja ima šta da ponudi.

“Međutim, mora se pokazati pamet, mudrost i iskustvo, a ne želja sa jeftinim poenima bez sadržine”, rekao je Kovačević.

Predsednik Nove D2SP je istakao i da postoji “glad” za znanjem i robom u ovom delu sveta, a da Srbije može da se pozicionira znanjem i kvalitetom svojih usluga.

“Ono što nedostaje jeste strategija države Srbije, koja i prema Zapadu i prema Istoku ima politiku navodnih dobrih odnosa, dok svakodnevni život, a posebno poslovni svet, konstantno ima probleme i ne postoji vidljiv mehanizam da država stane iza njih. Naše iskustvo koje posedujemo i decenije rada i na tržištima Evrope, ali i Azije, biće dobar osnov u nekoj budućoj vlasti gde Nova – Da se struka pita planira da podnese najveći teret kada je u pitanju srpska ekonomija i privreda”, zaključio je Kovačević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x