Za brutalno ubistvo komšije Legija (23) dobio 18 godina zatvora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Donji Dušnik B.Lj.
Podelite vest

 Miljan Jovanović poznatiji kao Legija iz Donjeg Dušnika koji je novembra 2020. godine ubio komšiju Savu Krstića (93) priznao je krivično delo i postigao je sporazum sa Višim javnim tužilaštvom koje je danas prihvatio Viši sud u Nišu o zatvorskoj kazni od 18 godina.

Jovanović je u oktobru prošle godine postigao sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu o priznanju krivice i izricanju kazne od 18 godina zatvora, ali je posle toga odbio da ga potpiše, zbog čega je zakazan glavni pretres i suđenje za ovo najteže krivično delo.

U međuvremenu se predomislio i potpisao sporazum.

Jovanović se se tereti da je Krstića ubio iz bezobzirne osvete smatrajući ga krivcem za to što je osuđen za krađu alata iz njegove kuće 2017. godine.

Nesrećni starac nije prijavio lično Jovanovića za ovu krađu nego NN osobu ali je optuženi smatrao da je starac kriv zbog robije na koju on mora da ide.

Na dan kada se ubistvo dogodilo 28. novembra otišao je do njega i zatražio da mu šalje cigarete i uplaćuje novac dok je na izdržavanju kazne zatvora, što je Krstić odbio.

Mladić mu je najpre u hodniku, a potom i u sobi pomoćnog objekta kuće, zadao veliki broj udaraca rukama, nogama i drugim mehaničkim oruđem i to po glavi, telu, rukama i nogama od kojih je starac zadobio veći broj povreda opasnih po život.

Jovanović ga je na kraju rukama ugušio, a po odlasku kući je spalio svoju krvavu garderobu.

U odbrani pred sudom ubistvo je pravdao alkoholisanošću.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x