Bulatović: Ako se ne pomogne poljoprivrednicima, Srbija će biti gladna

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/V.P.
Podelite vest

Poslanička grupa “Ujedinjeni” najavila je da će tražiti da se na prvoj sednici skupštinskog Odbora za poljoprivredu razgovara o problemima poljoprivednika, jer, kako je navela, vlast ne pokazuje sluha da ih reši.

“Poljoprivrednici se muče, država im ne pomaže dovoljno, a najalarmantnije je u stočarstvu. Srbija će uskoro biti gladna ako država hitno ne pomogne onima koji nas hrane”, rekao je predsednik Odbora za poljoprivredu Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović, nakon što je, u ime poslaničke koalicije “Ujedinjeni”, razgovarao sa poljoprivrednicima u Skupštini Srbije.

Kako je naveo, “ovi ljudi su već bili na ulicama i upozoravali na probleme, tada ih niko nije čuo, osećaju se prevarenim, danas su ovde, u Skupštini, da bi se čuo njihov glas”.

On je, kao ilustraciju teškog stanja, rekao da je “nemoguće nastaviti sa uzgojom stoke, gde ulaganje samo za ishranu stoke iznosi više od 30 odsto od jedinke koja se na kraju uzgoja prodaje”.

“Uzgoj mlečnih krava je potpuno neisplativ i ti problemi se reflektuju tako da je našeg mleka sve manje na rafovima, a sve više uvoznog, a čeka nas ista situacija sa mesom”, rekao je Bulatović, istakavši da danas svi zarađuju na muci poljoprivrednika osim njih.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x