Nemačka investiciona banka kreditira Tehnomaniju u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Nemačka investiciona banka (German Development Finance Institution-DEG) odobrila je kompaniji “Tehnomanija” u Srbiji kredit od 10 miliona evra za ulaganje u IT infrastrukturu i redefinisanje i modernizaciju u delu logističko-distributivnih procesa i operacija, saopšteno je danas.

DEG je, kako je navedeno, u Srbiji prisutan dugi niz godina kroz plasmane u bankarski sektor zemlje, kao i kroz finansijske plasmane u privredu.

Generalni direktor “Tehnomanije” Matija Protić rekao je da je kompanija dobila ozbiljnog finansijskog partnera, a odluka DEG-a da obezbedi njeno dugoročno finansiranje je “očigledan izraz velikog poverenja u model poslovanja te kompanije”.

“Mi smo u procesu digitalne transformacije kompanije sa ciljem da “Tehnomanija” iz retail kompanije preraste u e-tail kompaniju, koja će postati regionalni lider u prodaji velikog broja različitih kategorija proizvoda. Fokus kompanije u narednom periodu je razvoj e-commerce poslovanja”, rekao je Protić.

DEG će, prema rečima članice Upravnog odbora banke Monike Beck, podržati ‘Tehnomaniju’ u podizanju kvaliteta usluga kupcima.

“Tehnomanija” u Srbiji ima 160 maloprodajnih objekata i tri online shop-a, a zapošljava 1.900 radnika.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x