Posao za Zaplanjce uskoro u jednom od pogona u Dušniku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B.Lj.
Podelite vest

U jednom od pogona u Donjem Dušniku koji je nekadao fabrici „Elid“, a koji od same igradnje nije radio, trebalo bi da u dogledno vreme bude pokrenuta proizvodnja delova koji se koriste u elektroprivredi.

Predsednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović rekao je da su ta opština i jedna domaća firma postigle dogovor o pokretanju proizvodnje, ali je najpre potrebno da pogon u Dušniku bude legalizovan. Po njegovoj oceni, za to će biti potrebno najmanje dva meseca.

“Taj objekat je „Elid“ izgradio sa građevinskom dozvolom, međutim nije dobijena upotrebna dozvola i nije obavljena legalizacija. Kada to budemo završili objekat će moći da bude priključen na struju i vodu, što su preduslovi da proizvodnja krene“, objasnio je Filipović.

Prema njegovim rečima, firma koja namerava da pokrene proizvodnju nabavila je mašine i namerava da za početak uposli 30 radnika.

Pogon u Donjem Dušniku je zbog nagomilanih poreskih dugova Jovice Stefanovića Ninija, koji je nekoliko godina bio vlasnik „Elida“, pripao državi, odnosno Republičkoj direkciji za imovinu.

Posle tri neuspešna pokušaja prodaje na licitacijama, opština Gažin Han je zatražila od Direkcije za imovinu i Vlade Srbije da objekat bude prenet u njeno vlasništvo, bez naknade, što je i zaključkom Vlade učinjeno.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x