Radnici Džinsija razgovarali sa Italijanima o novom zaposlenju, od protesta ne odustaju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

radnici "Džinsija" ispred fabrike Leskovac, 06.07.2023.
Podelite vest

 Stotinak radnika turske fabrike Džinsi iz Leskovca, koja je najavila likvidaciju, razgovaralo je danas sa rukovodstvom italijanske firme Aundo, koja želi da svoju proizvodnju u Srbiji proširi i u tom gradu.

Dogovoreno je da već sutra nekoliko radnika Džinsija počne obuku u fabrici Aunda u Jagodini.

Generalni menadžer kompanije Aundo Annino De Venezzia kazao je da planiraju da zaposle 200 do 250 radnika i da postoji mogućnost da taj broj bude i veći.

“Moramo da sprovedemo proces obuke na našim mašinama koje su drugačije nego što su našine koje je koristio Džinsi i taj proces bi mogao da se obavi veoma brzo, maksimalno za mesec dana”, istakao je De Venezzia.

Da proces pronalaska novog posla radnicima teče brzo potvrdio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, rekavši da je stručna ekipa italijanske firme već u fabrici Džinsi, u pogonu bivše Sintetike, koja je vlasništvo grada i da obavljaju proveru mašina.

“One mašine koje budu odgovarale za njihov proces proizvodnje, otkupiće od Džinsi, a ostalo će kupiti”, kazao je Cvetanović.

On je objasnio da je sa predstavnicima te kompanije tri puta razgovarano, od toga jednom u Vladi Srbije kada su se izjasnili da ne traže nikakve subvencije.

Cvetanović je rekao da je kompanija Jura spemna da primi 200 radnika Džinsija, firma Autostop izvestan broj, a da je leskovačka firma Dits već primila pet radnika.

Radnici Džinsija i pored obećanja o novom zaposlenju ne odustaju od protesta zakazanog za sutra.

Radnik Džinsij Stefan Jovanović kazao je da su dobili nadu, ali da će se protest ipak održati sutra ispred Skupštine grada.

“Ne odustajemo od protesta jer tražimo da nam se odmah isplate sve zarade i da dobijemo posao”, kazao je on.

Stefan Jovanović
radnik “Džinsija”, Leskovac

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x