SBB: Neprihvatljiv zahtev TV Prva i B92 za povećanje cena usluga

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen www.epg.sbb.rs
Podelite vest

Kompanija SBB saopštila je danas da televizije Prva i B92 za distribuciju od te firme traže da plati čak 11 puta višu cenu od dosadašnje i da je tako nešto neprihvatljivo.

“Vlasnik dve televizije – Prve i B92, Srđan Milovanović traži da kompanija SBB ubuduće plaća 38 miliona evra godišnje za njihovu distribuciju, kao i tri kablovska kanala, umesto dosadašnje cene od 3,5 miliona evra”, navela je kompanija SBB u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da taj “nerazumni zahtev” nije proizvod velikih investicija u poboljšanje kvaliteta programa tih televizija, “jer je činjenica da i TV Prva i TV B92 poslednjih godina beleže smanjenje gledanosti po svim parametrima digitalnog merenja na TV Beat i AGB Neilsen”.

“Ponuda sa novom cenom je stigla pre 50 dana, odmah nakon konkursa za dodelu nacionalnih frekvencija, na kojem je isti vlasnik dobio dozvolu da koristi javno dobro građana u narednih osam godina za obe televizije. Očigledno ohrabren ovakvim ishodom konkursa, vlasnik TV Prva i TV B92 dao je sebi za pravo da uveća naknadu za neverovatnih 1.000 odsto, uprkos tome što se radi o kanalima koje građani Srbije mogu slobodno i besplatno da gledaju preko obične antene. Istovremeno, televizije Prva i B92 državi plaćaju manje od milion evra godišnje pravo na nacionalnu frekvenciju, dok od SBB kompanije traže nekoliko desetina miliona evra za distribuciju”, dodaje se.

SBB navodi da je već preduzeo korake da njihovi korisnici “ne osete promene” jer će od 28. oktobra omogućiti gledanje novih sadržaja na novim kanalima – Nova max, Nova series i Grand nostalgija.

Korisnici SBB-a će i dalje moći da prate najgledanije emisije koje su se do sada emitovale na TV Prva poput programa “Zvezde Granda” i “Praktična žena”, koje su odnedavno deo ponude televizije Pink.

“U Srbiji je inflacija zvanično 14 odsto i zato smo dodatno iznenađeni što pojedini biznismeni mogu da zahtevaju povećanje cene za 1.000 odsto, osim ako Srđan Milovanović nema neku ekskluzivnu informaciju iz vlasti o ekonomskoj nestabilnosti u državi koja nam predstoji?”, piše u saopštenju SBB.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x